Min väg till att börja med jakt

Jaktsällskap

Den som jagar vet att jakt inte är en hobby man av en enkel slump helt plötsligt engagerar sig i utan det är en hobby man antingen växer upp med—eller tar ett beslut att börja engagera sig i.

Att börja jaga är inte enkelt. Man måste först och främst bestämma sig för att ta upp hobbyn då bara detta beslut är ett beslut som tar väldigt lång tid att fatta. Att jaga är inte något man gör över en natt utan det är lite utav en livsstil.

När man väl tar det första steget och beslutar sig för att jakt är en hobby man ska börja aktivt utöva så är nästa steg att ansöka om en jaktlicens.

Det är av sådana här anledningar som man verkligen måste vara besluten att börja utöva hobbyn. Man kan jämföra det med att ta körkortet. Man kan antingen impulsivt besluta sig för att ta körkortet och ge ett försök i någon dag, bara för att dagen efter inte ”orka”—eller så kan man fatta beslutet och bestämma sig för att körkortet är något man ska ha. Processen är lång, men har man fattat beslutet så kommer man att gå hela vägen.

Det som fick mig att vilja börja jaga var min nuvarande flickvän. Vi träffades på Tinder (tack optimal blueprint) och har varit tillsammans i snart 2 år nu. Hennes familj var aktiva jägare. En dag bjöd de mig hem till deras stuga och undrade om jag var sugen på att jaga med dem. Svaret var naturligtvis att allting är värt att prova minst en gång. Efter den första dagen så var jag helt fast. Detta var något av det bästa jag upplevt.

Därefter satte allting fart.

Så steg 1—efter att man fattat beslutet—är att ansöka om jaktlicens. Här krävs en massa kurser och saker man måste ta in för att bli beviljad jaktlicensen.

Därefter gäller det att studera. Att jaga är inte så enkelt som att helt enkelt bege sig ut till skogen med sitt gevär och hoppas på det bästa. Detta kan båda illa. Inte bara för en själv utan även för en massa djur. Fler jägare än man kan räkna har blivit attackerade av diverse djur i skogen så det gäller att inte bara vara förberedd och känna till naturen, samt veta hur man jagar, utan även vara oerhört försiktig.

Om man önskar jaga ensam så bör man vara extra noggrann vad gäller ovan.

Därefter är det bara att köra!

Tips och råd för den som är ny inom jakt

Det bästa tipset man kan ge någon som är ny är att söka till en jaktskola eller ett jaktsällskap. Här träffar du likasinnade människor och sällskap som du till och med kan spendera några dagar att jaga tillsammans med. Att jaga med andra är alltid att föredra än att jaga själv och via jaktsällskap är det bästa sättet att träffa andra människor som älskar att göra det man själv älskar att göra. På så vis får du ut det mesta av din jakt och du kommer på samma gång även igång med jakten på bästa möjliga sätt.

Sök efter bra jaktsällskap nära dig så kommer du snart komma igång på bästa tänkbara sätt.

Det här inlägget postades i Jakt. Bokmärk permalänken.